Вогнезахист металевих конструкцій

Всім відомо, що вогонь не щадить, знищуючи все на своєму шляху. Але новітні наукові розробки дозволяють стримати силу вогню, не дати їй обрушити будинок, стати загрозою для життя людей. В області вогнезахисту з’являються все більш надійні методи для боротьби з цією стихією. Як правило, вогнезахист йде в ногу з розвитком будівельних технологій.

При загорянні температура відкритого вогню досягає +500 градусів за Цельсієм. Кожен металевий елемент при наявній температурі втратить цілісність приблизно з 0,1 до 0,4 годин. Це, безсумнівно, призведе до руйнування. При наявності даної інформації варто запам’ятати, що металеві конструкції зобов’язані поєднувати в собі досить велику витримку при нагріванні. Всім відомо, що загоряння в середньому досягає від 30 хвилин та до двох годин. Саме за цей відрізок часу реально загасити пожежу.

В даний час повсюдно в будівництві застосовуються металеві конструкції. Звичайно, метал не горить. Але при пожежі металоконструкції, що володіють високою теплопровідністю, можуть деформуватися, а тому стати причиною обвалення будівель або перекриття. Надійний вогнезахист дає можливість уникнути таких важких наслідків, значно збільшивши вогнестійкість металу.